skip to Main Content
workshop

I en workshop er alle lige

For knap to år siden holdt foreningen Frederiksberg Sogns Ungdomsforening (FSU) deres 100-års jubilæum. En skøn forening, der gennem generationer har arbejdet for at give børn og unge på Frederiksberg adgang til fri natur og gode oplevelser i og omkring deres unikke lejr, Asnæs Lejr, der ligger ved Kalundborg.

I weekenden var jeg så priviligeret at være facilitator ved en workshop for medlemmer af foreningen. Fra klokken 10 til klokken 16 havde jeg fået lov til at arbejde med godt 30 personer, der frivilligt havde valgt at bruge seks timer af deres lørdag i den forening, som mange af dem havde været med i en menneskealder.

En gruppe af dedikerede mennesker. Yngste mand, som havde tage sin mor med, var under et år, og ældste mand, som nok var nærmere de 90 år, og som havde taget sin datter med, var nogle af deltagerne. Om det var forstyrrende at have lille Hans kravlende rundt blandt bord- og stoleben? Næ, det var det ikke. Et var han en nem lille fyr, men han var også en rigtig god reminder for de øvrige deltagere i workshoppen om hvorfor, vi brugte vores lørdag indendørs. Vi skulle nemlig arbejde med fremtiden for FSU og Asnæs Lejren. Og lille Hans var en god repræsentant for en kommende generation, der forhåbentlig får glæde af foreningens arbejde.

Når jeg arbejder med idéudvikling i organisationer og foreninger, synes jeg, det er vigtigt, at man favner så bredt som muligt. Det handler ikke kun om alder. Det handler også om at kunne favne de hurtige og de langsomme, de højttalende og de mere introverte, dem med kasketter på og dem uden, og så lade alle komme til. Det er superspændende at se, hvordan idéer kan komme frem, når alle stilles lige i processen. Og det giver nogle indgange til nye tiltag, som ledelsen i foreningen måske ikke selv lige havde set.

Weekendens resultat var nogle rigtig gode idéer til fremtidens FSU, men også nogle rigtig gode samtaler mellem foreningens medlemmer og dens ledere, der gav indsigt både den ene og den anden vej.

Selv glæder jeg mig til at følge med i og være en del af FSU’s fremtid.

samarbejdeudviklingworkshop

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste blogindlæg

Back To Top

Vi indsamler ikke dine informationer. Se mere

Cookie-indstillingerne på dette websted bruges kun, hvis du kommenterer på blogindlæg. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "OK" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk